• Termer

  Här kommer jag att samla lite termer/ord/meningar och (hoppas jag) förklaringar till dessa. Ibland lite kortfattat, och ibland rätt långt.

  Förkortning Förklaring
  APK Android PacKage, APK filtillägget betecknar en Android-Package (APK) fil. Detta filformat, en variant av JAR-formatet, används för distribution och installation av ”appar” ¨på Android. Är inte en kompilerad fil som en .EXE utan bara ett programpaket, jämför det med ett ZIP/RAR-fil som innehåller filer och mappar. Winrar ska kunna öppna en APK-fil.
  Firmware Enkelt förklarat mjukvara mobilen som programmeras in i hårdvara (flash eller ROM-minne). Kan uppdateras via FOTA (se ovan) eller manuellt genom att lägga en fil på rätt ställe i systemet.
  FOTA Firmware Over The Air, uppdatering som skickas över internet (genom luften).
  Froyo Version 2.2 av operativsystemet Android som är uppbyggt runt en linuxkärna. Används för mobiltelefoner samt andra handhållna enheter.
  OTA Liknar ovan, men bara Over The Air. Ibland menar man samma som FOTA.
  Refund Återbetalning, när man köper en app på Market så kan man inom 15 min från betalning få tillbaka sina pengar för appen om man tyckte att den inte var bra eller så. Dock bara en återbetalning per app, man kan inte ångra sig flera gånger på samma.
  Roota Man får tillgång till hela systemet genom en process där man låser upp mobilen helt, kan vara lite riskabelt ibland.
  UM User Manual, används ofta i förkortningar på pdf-filer.
  QSG Quick Setup Guide, installationsanvisning. Som ovan
  • Pingback: Ny sida på Droider: Termer « Androider()

  • http://www.facebook.com/christopher.andreason Christopher Andréason

   vad är RUU kommer inte ihåg vad RUU vad detta betyder 😛 och WWE=World Wide English

   • http://www.droider.se TobbeDroider

    Min vvg är att det betyder ”Rom Update Utility”. vvg = Vetenskaplig Vild Gissning

   • http://www.droider.se TobbeDroider

    Den här listan funkar inte alls längre, ska ta och bygga om den vid tillfälle