• HTC One – ett första intryck

  av  • 16 mars, 2013 • Allmänt android • 0 kommentarer

  När jag äntligen fick One i min hand så bara smälte jag, såsom jag smälte första gången jag upplevde One X, men ännu mera denna gång. Den får One X, som är en helt underbar telefon att verka gammal och föråldrad. Och det säger väldigt mycket.

  Men, låt oss gå tillbaka i tiden lite nu. Jag blev inbjuden till en pressträff här i Stockholm av HTC, där Peter Frölund visade mig och tre andra underverket som är HTC One i ett litet konferensrum  Det dukades fram kaffe och fikabröd. Som efter 90 minuter inte var uppätna. Så mycket trollband HTC One mig, då jag i vanliga fall inte brukar neka ett och annat bakverk.

  Den känns mycket mera Premium än någon annan telefon jag har sett än så länge, och tror att det kommer att ta ett bra tag innan vi ser något annat som ser så Premium ut. För mig så handlar One om detta: Hur den känns och ser ut samt låter kommer först. Vad den är för Dig, vad Du kan göra med den.

  Kommer inte att nämna alla specs och sånt som ni redan vet. Men, jag kommer att ta upp UltraPixel kamera då jag har sett att den förvirrar en del. Jag har hört folk undra ”varför är den bara 4mp”, jag vill istället vända på det och fråga ”varför är den andra 13mp?”. Då man egentligen inte vinner på det, man kan snarare förlora i bildkvalitet med lila linjer i bilderna osv.

  Bildstorlek och upplösning är bara helt perfekt för allt som vi gör med en telefon numera. Eftersom bilderna komprimeras mindre, så blir ju resultat bättre. Det finns en tanke bakom saker. Som alltid när det kommer till en HTC telefon. Det är inte gjort ”som vi alltid gör det”, utan dom har tittat på hur vi verkligen använder våra telefoner. Och detta genomsyrar allt som är HTC One.

  Jag har tagit bilder med One, och det blir väldigt fina bilder. Men det är med Zoe (Liv) som det blir verkligen intressant. Jag har inte hunnit gå igen alla funktioner och finesser än. Men, det kommer att förändra hur vi använder våra bilder. Då Zoe Share lagras på en htc server så behöver mottagaren inte ha en One, utan det räcker att öppna länka och Njuta av en Zoe Share.

  Zoe är där One verkligen glänser, funktioner där man kan radera personer som går in i ens foto osv. Det kommer att förändra mycket. I våra liv.

  Låter den bra? JA! Låter bättre än någon annan telefon jag någonsin har använt. Det är helt enkelt en telefon för DIG och vad DU vill använda den till. Vad du vill Skapa med den. Vad du vill dela med den. Kort och gott: Älskar den, blev besatt från första stund jag såg den.

  Kommer mer när jag har fått mer tid med One, se detta som första kapitlet i boken One.

   

  WP_20130311_004