• Söndagsfundering

  av  • 4 september, 2011 • Desire • 6 kommentarer

  Tror det börjar bli dags att roota min kära Gamla Desire, nu börjar nackdelarna med 2.3.3 synas allt för väl tyvärr. Och det är ju naturligtvis dom 147,5MB som det finns på min Desire att lägga appar på, ca 90 meg tomt när jag började. Och nu fyller jag den direkt bara jag tänker på att lägga dit en app till. Men, ska fan inte klaga. Har aldrig haft en SÅ bra mobil som Desire. Det är ju inte liksom att jag nyss har köpt den direkt.

  Frågan är bara vad som ska få ersätta min Desire sen, hoppas på att nästa Nexus (Prime är ett namn jag har hört) inte kommer att bli ett sånt där stort as som det verkar att androider ska vara nu. Såg Galaxy Note, alltså nu får samsung ge sig tycker jag. 5,3 tum känns LITE väl överdrivet på en mobil, fast det är ju inte en renodlad mobil heller.

  Tacka vet jag 3,7 tum, det är alldeles så där lagom för en MOBIL. Som ju vi faktiskt pratar om trots allt. Att det kommer att ligga en android i min hand även nästa år är självklart.

   

  • senad Zuta

   hej. jag tycker du ska roota. Har haft min mobil sen mars förra året och hade inte en tanke på att roota, men sen jag började följa din sida och du började prata om att kanske roota så började jag också fundera på det och en sen kväll för ung. en månad sen gjorde jag det då jag till slut fick nog av minne problemet och att byta mobil var ingen alternativ. Jag är glad att jag gjorde det. MVH

   • http://www.droider.se TobbeDroider

    Ja, klart jag ska roota. Känns det som iaf. Liksom, kan jag lära mig att programmera i maskinkod så kan jag fan lära mig att roota en mobil oxå.. :)

  • Anonym

   Jag förstår inte hur du klarat dig hittills och ändå varit så nöjd. Läste nog på mig lite dåligt när jag köpte min och trodde nästan att de skojade när jag insåg att det knappt fanns 150MB att installera appar på. Hade ju haft 4GB på min gamla HTC Touch Diamond… Minnet blev fullt typ direkt, men jag fegade ändå ett tag innan jag tog mod till mig och rootade den och slängde in en customers, men har inte ångrat mig en sekund. Kan rekommendera LeeDroids HD port. A2SD+ versionen är nog enklast att börja med, då behöver du inte S-OFFa telefonen och fipplande med hboots och grejer. Blir som en helt ny telefon med Sense 2.1 (delar av 3.0 med via en tilläggspatch) och den är både snabb och stabil.

   • http://www.droider.se TobbeDroider

    Låter som där jag ska börja nu, ska bara få tummen ur först. 

    • Anonym

     Det är bara att köra igång… Bara du gör en Nandroid-backup från recoveryn efter att du rootat och installerat rom managern+uppdaterat recoveryn så kan du alltid gå tillbaka till den rootade orginalrom’en om du ångrar dig eller att det strular för dig när du flashat nya rom’ar. Sedan är ju Titanium backup ett himla käckt program för att backa upp dina nuvarande applikationer+data (exempelvis hur långt du kommit på Angry Birds och så ;-)). Det bör du också köra och backa upp allt innan du flashar en ny rom.

     Sedan vilken ROM du vill ha är väl lite upp till dig. Själv har jag i stort sett uteslutande kört på Lee’s rom’ar.

     LeeDroid 2.5.0 är hans Froyo-rom (som har stöd för undervoltning, two-way recording och andra kernelhacks): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=768703

     LeeDroid 3.0.8.2 är hans Desire-Gingerbread-rom. Den är än så länge baserad på en läckt asiatisk testbuild, men han har lovat att i dagarna släppa en ny version baserad på den officiella gingerbread-releasen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1038195

     LeeDroid HD 3.3.3-R5 är hans Desire HD-port med Sense 2.1 + lite Sense 3.0-delar (sensation-låsskärmen, mms-app och väderapp): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1170633
     Ett tips här är att INTE försöka återställa contacts eller något rött i Titanium eftersom det är en HD-port med icke-kompatibel Sense mm vilket leder till force close och annat otrevligt (själv restorar jag bara vita grejer), så synka kontakterna med Google-kontot alternativt spara ner kontakterna till sd-kortet och återställ dem från kontakter-appen. För att spara sms finns appar från marknaden…

     Alla tre är snabba och stabila, men 2-vägsinspelning, undervoltning mm stöds inte ännu i Sense-Gingerbread eftersom HTC inte släppt källkoden för det än om jag förstått det rätt…

     Anledningen till att jag hållt mig till ovanstående är att jag tycker om Sense. Annars finns ju CM7, MIUI, AOSP och andra rom’ar att leka med hos xda-developers…

     Men som sagt, det är bara att våga ta steget, du kommer inte att ångra dig… :-)

     • http://www.droider.se TobbeDroider

      Typ det jag pillar på just nu, ska bara få in det rätt i mitt huvud. Så jag kan förklara tillräckligt bra, ska ju bli en guide av det. Och så klart hur man kommer tillbaka till s-on och standard ifall man vill det. Ska bara lära mig det först…