• Lördagsfundering + gnäll

  av  • 27 augusti, 2011 • Desire • 2 kommentarer

  Köpte mig en ny hårklippare (en Remington) nu i veckan som var, och kom lite osökt in på laddare då den så KLOKT nog är uttrustad med vanlig micro-usb port. Alltså SAMMA som till Desiren och mitt fina SE headset!

  Det tycker jag är helt rätt väg att gå, att bara slänga in en vanlig micro-usb port i vad det nu än må vara. För att micro-usb ska ju faktiskt vara standard på mobiltelefoner nu, tycker man. T.o.m Apple gick ju med på det 2009, att dom skulle börja använda micro-usb. Tror att dom har glömt det ärligt talat, eller så får jag mig en stor överraskning när iphone 5 kommer.

  Men, jag tror inte direkt mycket på att apple skulle överge SIN kontakt och SIN sladd. Kanske att komplettera det med en micro-usb port, men det skulle ju se rätt dumt ut och vara rent korkat. Men, ingen kan ju anklaga Apple för att tänka alla gånger. Eller, tänker gör dom nog. Men, dom tänker inte på vad som är smidigast utan nog mest på vad som ger dom störst intäkter. Tyvärr klassiskt Apple, man går med en standard som dom inte har tänkt att följa alls. Dom är inte bara ett patent-troll, dom bryter även avtal och standards som dom själva vill. Hoppas att Apple brinner upp nu utan Jobs, det har hänt förr och jag hoppas att det händer igen.

  Finns det inga nackdelar med att köra med micro-usb på allt? Jo, jag hittar EN nackdel med det nu. Även om det är samma laddare på mina tre prylar så har jag ju ÄNDÅ tre laddare. Fördelen är ju att jag kan använda en i taget, eller två i taget som jag gör nu. Men, det blir ju ändå massa laddare över. Jag skulle vilja kunna välja när jag köper en mobil om jag ska ha med laddare eller inte, och då tycker jag att mobilen ska vara typ 500 kr billigare. Bara för att man tänker på miljön. Men, det lär ju aldrig hända tyvärr. Men, drömma kan man alltid göra!

  • Johan Ahlin

   Fördelen med att få med laddare att man kan ha en på jobbet, en i stugan och en på jobbet osv osv =)

   • http://www.droider.se TobbeDroider

    Sant, en hemma och en i väskan typ. O sen kan man ”glömma” en när man är uppe o hälsar på släkten oxå..