• Miniguide: Desire strular med anslutning via USB

  av  • 6 maj, 2011 • Desire • 0 kommentarer

  Det är inte HELT ovanligt kan jag säga att man har lite otur ibland, eller det helt enkelt inte vill. och nu ska jag inte gå ner på låg-nivå felsökning utan hålla på mig på lagom ”det-kan-man-klara-även-med-en-whisky-i-varje-ben” nivå. Alltså så där så att även min far hänger med…

  Innan man börjar felsöka så: Startar man om sin Desire. Alltid.

  Om det krånglar riktigt ordentligt. Det här är liksom grunderna i felsökning, denna metod fungerar på det mesta:

  Pröva med annan usb-sladd – Går det så är sladden trasig. Har hänt mig ett par gånger, fast jag brukar köra över själva kontakten med min min stol – Byt sladd

  Pröva i annan usb-port på datorn. Ibland så kan det vara tjafs med drivrutiner osv osv.

  Pröva med annan Desire – Går det så pröva med att köra ”hard reset” på den Desire som spökar – Fungerar det ändå inte, så pröva den Desiren på en annan dator – Vill det inte. Ring supporten – Kan vara trasig usb-port i Desiren.

  Ofta så klarar man sig rätt långt med metoderna ovan, jag sa ”ofta”. Inte ”alltid”.

  Man ska alltid pröva alla varianter man kan tänka sig, och gärna ett par varianter man inte kan tänka sig. Och det är ofta så här: Börja med det enkla simpla för det är ofta det. Titta på hur sladden ser ut. Titta på hur kontakten ser ut. Jag kan ju ha klivit på den. Det är SÄLLAN det jätteavancerade superfelet som inträffar bara när det är fullmåne på udda veckor.