• Miniguide: Installera appar på Android

  av  • 21 mars, 2011 • Desire • 0 kommentarer

  Gäller alla androider som har tillgång till market. Vissa tablets med android på har ibland inte ”vanliga” market utan en egen version. Men, denna guide gäller vanliga androidmobiler såsom Desire osv.

  jag utgår ifrån: Att man har ett fungerande google-konto som man använder på sin androimobil. Vill man köpa appar så måste man aktivera sitt google-konto för det, och se till att man har en fungerande betallösning (dvs rätt kortnummer osv). Och att man är inloggad med det google-kontot.

  Market ifrån mobilen
  Ett av dom två enklaste sätten, man letar reda på den app man vill installera. Sen är det bara att installera. Att köpa app är lika enkelt, så länge man har det jag UTGÅR ifrån. Man har 15 minuter på sig ifrån KÖPET har gått igenom att ångra sig, ångra sig gör man helt enkelt genom att avinstallera appen.

  Market på webben https://market.android.com/
  Det andra enkla sättet.  Så länge man använder SAMMA google-konto som man använder på sin android så är det enklare att söka och installera appar på webbsidan. Alltså att man ÄR inloggad på sidan. Man kan söka bättre osv. Installera och köpa app går till på istortsett samma som på sin android. Man behöver INTE ha fysisk tillgång till sin android för att installera appar så här, bara man har kontot och lösenordet. Nackdelen är att man INTE kan avinstallera appar från samma håll.

  Man går till det företag som säljer ex. det spel man vill köpa (gameloft)
  Följer instruktionerna om hur man går till väga. Ofta krävs det ett paypal-konto eller visa-kort osv.

  En sida som har länk till app man vill installera
  Då öppnar man adressen till den sidan i sin android, och klickar på den länken. Då sparas appen ner till mobilen, förlopp och hur det gick visas upp i notifikationsfältet längst upp till vänster på skärmen. När filen är färdigladdad så klickar man helt enkelt på den för att installera.

  Dropbox-modellen
  Dropbox är en app och ett program som man installerar på sin dator respektive sin mobil, då kan man överföra en app som man ex. fått via mail på ett enkelt sätt. Jag utgår ifrån att man först har en fungerande dropbox, sen är det på sin dator att dra in filen in i sin dropbox-mapp. När man då öppnar dropbox på sin mobil så har man filen även där, och kan genom att klicka på den enkelt installera den.

  Diskenhet-modellen
  Man ansluter sin mobil till sin dator och ansluter sim diskenhet, och överför den fil man installera till minneskortet. Sen öppnar man ett filhanterare på sin mobil och där klickar på rätt fil.

  Finns fler sätt, men tycker att dessa räcker långt.