• Återbesökt: ”Det finns inte tillräckligt med plats”

  av  • 8 mars, 2011 • Desire • 1 kommentar

  ”Det finns inte tillräckligt med plats. Radera några meddelanden och försök igen”

  Ser att det är något som folk söker lika mycket på nu som när jag började med bloggen och tänkte ta upp lite kort igen. Liksom en best of. På mitt eget sätt.

  Lösning:

  Man kan alltså inte bara radera några meddelanden. Det är lite översättningsmiss där. Ska typ stå ”Fel lösenord” eller så ”Fel mailserver”. Det brukar indikera på att NÅT är galet, ibland vet man dock INTE vad som är galet. Tar upp några punkter på saker man ska titta på.

  • Skrivit in fel mailadress
  • skriver komma (,) istället för punkt (.). Har jag själv lyckats med…
  • Fel lösenord
  • Fel mailserver, eller felstavad mailserver.
  • Ett lösenord med ”Konstiga” tecken i. Ibland går det, ibland inte. Beror på vilken version av android som sitter i.
  • Att man har påbörjat att skriva in e-postadress och lösenord när man skapar kontot och sen tryckt på ”Manuell inställning”, då följer nämligen bara e-postadressen med och INTE lösenordet. Man måste skriva in lösenordet igen.
  • Man använder smtp-server för vanligt bredband när man ska använda för mobilt bredband. Har jag också lyckat träffa på. Man får kolla lite hos sin isp.
  • Svär dig inte fri ifrån att ”jag kan inte skriva fel”. Det KAN man. Ofta så blir det fel på såna SMÅ saker..
  • Om du är ”nästan 100 på att jag har rätt inställningar. Kolla upp! jag brukade säga så, nu har jag insett hur taskigt minne jag har…

  Har du gjort allt rätt och får ÄNDÅ samma fel? tala gärna om sånt, till tobbe@droider.se så kan vi hitta lösning gemensamt.

  • Gunnar Alm

   Har en htc Desire och fick detta problem som visade sig bero på att jag hade använt stora bokstäver i min mailadress (”snyggare”). Inga konstiga tecken eller så, bara stor inledande bokstav i mitt namn alltså.