• Måndagsfundering med lite gnäll

  av  • 22 februari, 2011 • Desire • 0 kommentarer

  Ja, lite gnäll sitter aldrig fel. Men, börjar lite snällt.

  Tydligen så ska Desire få gingerbread (2.3/2.4, vi får se) någon gång under 2011. Vår/sommar är det sagt. Vad exakt gingerbread kommer att innebära på Desiren är lite oklart, dock är det klart att den inte kommer att innebära samma kliv framåt som froyo gjorde. Alltså inga större hastighetsökningar osv, utan kanske mest kännas lite som en större buggfix. Jag kan säga att jag kommer att vara nöjd med froyo så länge min Desire lever faktiskt, även om jag så KLART tankar ner 2.3 samma ögonblick det släpps.

  NU till lite gnäll:

  Börjar lite med den rätt snäva rapportering visa sidor har, vi kan ju ta feber som exempel. När dom började så var den en annan teknikglädje i sidorna än det är nu, den rapportering av android dom har är löjeväckande dålig. Kan dom inte ta bort sin android-sida helt? Så FORT apple gör det MINSTA så skriver ju feber mycket och långt om det, visst är det kul om man är mactaliban. Mindre kul om man inte är det. Som undertecknad. Sluta låtsas vara nåt ni inte är Feber, fast kanske bonnier talar om att ”apple som gäller, android kan ni nämna men inte mer”.

  Det skrivs så mycket negativt om hur ”osäkert” android är, ofta skrivet av personer som inte riktigt har koll på det. Ofta i tredjehand, då blir det ju ofta rätt komiskt dåligt. Android är ANNORLUNDA än ios, så är det bara. Det är inte samma inlåsta begränsade system. Man kan ju inte riktigt jämföra dom två. Apples Ios körs på två-tre produkter, hur många olika android-baserade produkter finns det? Ett par hundra? Om inte MINST 10 av dessa är rent usla så blir jag mycket förvånad, där den stora skillnaden ligger. Apple har ju STENHÅRD koll exakt på ALLT i sina mobiler, eller man tycker att dom borde ha det. Google har ju mindre koll på hårdvaran, och ÄNDÅ så tycker jag att android spöar ios med hästlängder. Visst, ios är ÄN så länge lite mer ”förfinat”. Alltså, man lägger ner mer tid på hur det SER ut än hur det fungerar. Android är ju tvärtom, även om det börjar att få ett snyggt utseende nu också. BÅDE funktion OCH utseende. Försök spöa det Apple! Säljsiffror visar ju att dom inte kan spöa det. Jag ser fler och fler androider ute på stan, faktiskt flera KVINNOR med Desires. Då tycker jag att HTC har lyckats rätt bra.

  Men, rent generellt har jag inte så mycket emot iphone. Tror stenhårt på den FRIA viljan att välja det som passar PERSONEN bäst. För MIG så kommer ju iphonen ALDRIG att vara ett val, om jag nu inte MÅSTE pga nån anledning som ligger utanför min kontroll. Fast, då så kommer jag ju att ha en android privat. Men, ni iphone-ägare: Ni får snart hitta nya skäl till varför iphone och ios är bättre än android & htc/samsung vad det nu må vara. Det räcker inte längre att säga att ios är ”bättre”. LIX!