• Mailproblem med Desire

  av  • 11 september, 2010 • Desire • 2 kommentarer

  Det verkar vara en ofta förekommande sak. Så, jag tar en liten minidykning i ämnet.

  Jag har min mail via pop3/smtp och när jag tömmer min mail på hemdatorn så töms alla mail på min Desire nästa gång. Varför? Ja, så är det tyvärr. Kan vara liten bugg, eller tänkt att vara så. Desiren ser att kontot är tömt (vilket det blir när man läser mailen på hemdatorn) och rensar därefter Desirens konto också. Lite logiskt, lite galet.

  Finns det någon lösning på det? Ja, man kan använda sig av IMAP om ens leverantör stödjer det protokollet. Med IMAP så töms aldrig kontot, all mail ligger centralt på en server. Ska inte gå igenom här hur man gör, då det är olika för olika leverantörer.

  ”Det finns inte tillräckligt med plats. Radera några meddelanden och försök igen”, var ska jag rensa?? Helt enkelt fel felmeddelande. Man har skrivit in fel uppgift någonstans, jag brukar missa skriva in rätt port på smtp osv. Det KAN ha andra skäl också, men dom är inte identifierade än. Men, 9 av 10 ggr har man knappat in fel. Edit: Woot skrev just att det felet kan uppstå om man har grafisk tecken i sitt lösenord (alltså allt som inte är bokstäver och siffor). Alltså så kan man byta lösenord om man har möjlighet. Jag måste ta en titt på K9 Mail snart…

  Nån som har annan förklaring? Maila tobbe@droider.se

   Finns mer att läsa under taggen MAIL http://www.droider.se/tag/mail/

  • w00t

   Well, i alla fall när man använder den inbyggda mailklienten i Sense så får man även ”Det finns inte tillräckligt med plats. Radera några meddelanden och försök igen” när man matar in ett lösenord som innehåller tecken (t.ex. !”#¤%& osv..).

  • Tobbe

   Tack! Det kan ju vara liten ledtråd. Det har jag inte ens tänkt på. Inte medvetet iaf…