• Söndags-städning: Rensa cache på Desiren

  av  • 29 augusti, 2010 • Desire • 1 kommentar

  Cache? vad är cache? Det är enkelt uttryckt en mellanlagring för data som slipper hämtas flera gånger. Ibland kan det det blir för stort och för mycket, och behöver då rensas lite. Mobilen dör inte bara för att man INTE gör det, men om cacheminnet är alldeles för stort så kan en rensning innebära en uppsnabbning av vissa processor.

  Ok, tror att jag har fattat. Vilka appar tycker du man ska rensa cache för? Det är naturligtvis olika för alla av oss. Men följande bör man kolla lite extra på:

  • E-post
  • Market
  • Vissa spel

  Man får ha ögonen med sig lite. Om cachet för en speciell app är 40KB så är det ju inte speciellt mycket, däremot om det börjar räknas i megabyte då kanske man ska rensa lite. Som Market på min Desire som jag har upplevt som lite segt beter sig betydligt snällare nu utan 1.59MB i cache.

  Ok, var gör man det då?

  Under Inställningar > Program > Hantera program > Alla

  Väl där så letar man reda på den app man vill rensa och trycker på Rensa cacheminne under programinformation för aktuell app. När man väl är där och petar så kan man, om man hittar en aktiverad Flytta till minneskort, flytta appen just till minneskortet.