• Problem med POP-mail på Desiren

  av  • 3 augusti, 2010 • Desire • 2 kommentarer

  Sen froyo? Vet inte när, men det är jävligt störande. Fått läsarmail om det också.

  Edit: Numera fixat i senaste uppdateringen till Desire.

  Sjukdomssymptomen: Man har ett POP-konto (vanlig mail) på sin dator och på sin desire. I datorn har man kontot i outlook eller annat mailprogram. Så länge man INTE öppnar och tömmer sitt postkonto på datorn så stannar mailen där dom ska i Desiren, men så fort man har öppnat mailen i outlook och tömt sitt pop-konto NÄSTA gång man öppnar det mailkontor i Desiren så öppnas det normalt först och sen bara POOOOOF så är ALLT borta. Tror att mailappen i Desiren tar ”kontot är tomt” för bokstavligt, och bara rensar.

  Hur löser man det då? Har inte hittat nån enkel inställningar som löser det. Men, har en metod som liksom går runt problemet så det inte ens kan inträffa.

  Jaså? Hur då? tell me! Metoden går ut på att man går över till IMAP på alla ställen där man använder kontot man vill använda i Desiren, då finns det allt mail i kontot. Och då tömmer inte Desiren. Kanske inte den smidigaste lösningen, men för stunden så funkar det.

  IMAP? vad i hela friden är det? Det är ett sätt att komma åt sitt e-postkonto.

  Hur gör jag då? Det beror på vilken leverantör man har. Jag själv använder One.com på alllllla mina mail, där finns guider för hur man gör.

  PS! Tänk på att jag har bytt domän, även mailadressen är bytt nu. tobbe@droider.se DS.

  • jeaHTC

   Hej & tack för en trevlig blogg om Desire/Android, har läst samtliga inlägg och är imponerad av ditt engagemang!

   Använder själv IMAP i Windows Mail/Outlook/HTC Desire och måste rekommendera det!
   Som extra plus för IMAP kan väl nämnas att både inkorg, skickat och alla andra mappar finns med på alla e-postklienter (inkl. webmail) som man använder, därmed finns e-post man skickar från telefonen med i mailprogrammet på ens stationära dator…

   Själv använder jag K-9 Mail just till IMAP i telefonen eftersom den inbyggda e-postklienten inte verkar kunna peka till rätt sökvägar för t.ex. just skickat-mappen.

   /Anders

   • Tobbe

    Tack själv! Blir väl själv att jag testar så mycket olika saker att jag inte riktigt har hunnit att använda allt på ”riktigt”, ska ta och ta en titt på K-9 Mail. Tack för tipset!