• Testat: XBMC

  av  • 22 juli, 2010 • Desire • 0 kommentarer

  Vad? Multiplattforms media center, dock UTAN tuner-stöd.

  Mer? Väldigt anpassningsbart, dock stora minuspoäng då jag inte kan (enkelt) få mitt hybridtunerkort att fungera i det.

  Media center? på android? Nä, androidkopplingen är att nu har XBMC släppt en app som agerar fjärrkontroll till just XBMC. DÅ blev det intressant även för mig som mest använder media centers till att spela in tv med, ja delvis intressant. Men, det kan ju finnas annat material än tv också. Så att säga. Säg att man har sin dator kopplad till sin platta-tv via hdmi, då är appen för XBMC helt perfekt.

  Är det svårt att få igång? Ska inte säga att det är svårt, man måste vara lite läskunnig. Och förstå grunderna i hur ett media center är funtat. Sitter man och leker lite så kommer det mesta av sig självt, sen finns det en massa forum oxå. Det var lite bökigt att få appen att samverka med programmet på datorn, så därför har jag lämnat en liten ledtråd på bild 4 nedan.

  Design? Jo, det är faktiskt rätt snyggt. Sen finns det en massa skins oxå, så långt har jag inte kommit än.

  Var finns den då? http://xbmc.org/ (finns qr för appen där)