• Använda annat tangentbord i Desiren

  av  • 10 juli, 2010 • Desire • 2 kommentarer

  Det inbyggda tangentbordet i Desiren är ju faktiskt rätt så bra, det jag (och antar jag många med mig) stör sig på är att tangentbordet inte har synliga svenska tecken. Dom finns där, men inte direkt.

  Finns det nån lösning på detta? Jo, det finns det. Det enklaste sättet är att installera Scandinavian Keyboard från Market.

  Men då är det ju bara norska/danska/nåt konstigt? Ja, man måste ställa in den till svenska samt installera svensk ordlista. Det kan man göra antingen i Market (Swedish Dictonary) medans man kör in Scandinavian Keyboard eller senare i inställningarna för det. Söker man på ”Scandinavian” i Market så hittar man dom båda som behövs.
  [qrcodetag]market://details?id=com.android.inputmethod.norwegian[/qrcodetag]

  När man har installerat Scandinavian Keyboard så måste man aktivera det, jag tycker att man lättast gör det genom att öppna en app där man skriver (mail eller meddelande). Och följande (det finns flera sätt att göra detta, jag föredrar denna metod). Utgår ifrån att ”Swedish dictionary” är installerat i exempelt:

  * HÅLL inne fingret på rutan ”Tryck här för att skriva” (första bilden nedan, nr 1 på bilden). Då kommer det upp en ruta där du kan välja indatametod, välj där ”Skandinavisk tangentbord”.

  * HÅLL inne fingret på knappen ?123, i rutan som kommer upp väljer du ”Inställningar för skandinavisk tangentbord”.

  * Klicka på Keyboard layout, välj Swedish långt ner i listan.

  * Bocka i valet Choose dictionary

  * Klicka på Dictionary language, välj Swedish.

  Så där! Nu ska du ha svenskt tangentbord med svensk ordlista.

  • http://www.wspb.eu Burgos

   Riktigt bra guide, dock ser det lite annorlunda ut när man använder Wildfire, man måste först in på inställningar och ändra i språk och tangentbord, för att få lov att ”hålla inne fingret på rutan ’Tryck här för att skriva’ ”…

   • Tobbe

    Tack för tipset! Wildfire är ju trots allt en HTC, välkommen in i den gröna gemenskapen!