• Allmänna tips och råd för Desire

  av  • 4 juli, 2010 • Desire • 0 kommentarer

  Nu råkar min Desire vara väääldigt väluppfostrad, förutom den dära displaykontakten. Men, har suttit och läst en massa på nätet om Desires som sköter sig mindre perfekt. Nedan är lite av mina egna funderingar osv.

  Installera INTE en massa appar bara för att dom säger att dom gör DIN mobil ”bättre/snabbare/skottsäker”, ofta är dom apparna skrivna för så många olika typer av androidmobiler att NÅNSTANS bara MÅSTE det bli fel. Låt din Desire gör det som den kan bäst, att vara en Desire. Kör standard så långt det bara är möjligt.

  Om det inte går att stänga av din Desire alls (vilket aldrig har hänt mig), så är det väl bara att ta ur batteriet (man kan ju faktiskt göra det SJÄLV). Sen startar man om den i Säkert Läge, vilket man gör genom att hålla MENU intryckt under tiden Desiren bootar. Väl i Säkert Läge, rensa lite appar. Är 9 av 10 ggr orsaken till ens problem.

  Men, jag måste ju ladda den varannan dag? Så var ju inte min 7 år gamla nokia. Din 7 år gamla nokia var inte en handdator med inbyggd telefonfunktion, som ju Desiren är. Det sitter ju faktiskt en 1GHz processor i den, tänk tillbaka nåt år så satt den processorn i en 3 kg tung klump. Räkna sen till gpsen, wi-fi…

  Ja, Desiren slukar båda batteri och datatrafik. Smartphone eller superphone, både påståenden stämmer ju.

  Jag har läst nånstans att Desiren har så dålig skärm att man knappt kan se den i solljus! Man ska inte tro på allt man läser på nätet, många av de texter som finns är skrivna av personer som inte ens har sett en Desire. Kan tänka mig att det är en del propagande också. Men, visa mig den smartphone med stor högupplöst skärm (amoled eller tft eller annan teknik) som man kan se ”bra” på ute i solljuset. Jämfört med en iphone 3gs ute i solskenet så var Desiren lite lite bättre, men det är ju samtidigt vad det är. Amoled eller tft och liknande tekniker gör ju sig inte bra i solljus direkt, om man nu inte råkar sitta på en mobil som har en transflektv tft (nokia 6300, som råkar vara min andramobil). Jämfört med en iphone 4 så vet jag inte hur en Desire står sig, men jag eftersträvar inte en mobil som är så inlåst som den är.

  Min iphone är MYCKET bättre än din fula Desire!! Ja, då får du tro det. Där du sitter med en jailbreakad iphone, inte för att du vill jailbreaka utanför att du måste göra det för att få in funktioner som alla andra mobiler har haft sen 2003. Var och en blir salig på egen tro, och i min tro så finns det gröna små figurer med antenner på.