• Avaktivera bakgrundsdata på Desiren

  av  • 29 juni, 2010 • Desire • 0 kommentarer

  Vad är då bakgrundsdata? lite som namnet antyder så är det saker som sker i bakgrunden, men tydligen så är det vissa apps som använder sig av det bla. Market. Har letat runt lite på nätet, men har inte en exakt lista på vad som använder det och inte.

  Vad vinner man på att stänga av det? Ökad batterilivslängd är ALLTID bra.

  Vad förlorar man på att stänga av det? Vissa saker får man göra själv sen, som att kolla ny e-post osv. Sånt sköts av bakgrundsdata automatiskt i vanliga fall. Sen att man inte kan använda Market med det avstängt.

  Hur gör man? Inställningar > Konton och synkronisering > avbocka Bakgrundsdata

   

  Kontentan: Om det är viktigare att ha batterilivslängd än vissa (som jag anser det) nödvändiga funktioner, så är det bara att köra. Man får ju samtidigt större kontroll på exakt vad och när som använder ens uppkoppling, kanske sparar en och annan krona oxå!