• I väntan på divx till Desiren – hur man konverterar video

    av  • 18 juni, 2010 • Desire • 0 kommentarer

    Då Desiren inte har divx (xvid) stöd ÄN (vi får hoppas att det kommer snart), så är man mer eller mindre tvungen att konvertera om det man vill titta på till ett format som Desiren kan läsa nu idag.Följande fungerar bra för mig, blir väääldigt bra bild.

    Codec: H.264
    Container (filtyp): MP4

    Vilket program ska man använda för konvertera? Jag använder ett open-source program till detta (så klart) som heter HandBrake. Man får experimentera lite för att få det resultatet man vill, jag brukar utgå ifrån profilen för iphone & ipod. Sen gör jag filmen så bred som det bara går, Desiren har ju en display som är 800 pixel bred (hög). Sen tar det en stund innan det är färdigt, ofta en bra stund. Man ska gärna ha nåt starkare än en gammal celeron…