• 2 månader med Desire

  av  • 16 juni, 2010 • Desire • 0 kommentarer

  Förutsättningar hos mig: haft en DRÖS med mobiler genom åren, dock ingen smartphone eller ”superphone”.

  Vad jag trodde innan: att det skulle vara lite stökigt och bökigt som linux kan vara, android har ju faktiskt en linux-kärna trots allt.

  Användarvänlighet: Jorå, man hittar saker och ting relativt lätt. Svårt anser jag det inte vara. Fast, då har jag kört ubuntu på netbooks osv. Om vi ska prata om linux-arvet.

  Byggkvalitet: Najo, både bra och dåligt. Den ligger bra i handen. Knarrar lite ibland, inget störande. Sen att min hade en ”trasig” displaykontakt redan från början. Det tror jag är lite för att dom skulle ut modellen Desire så jävla fort. Men, lagad blev den. Knapparna där nere på den känns stabila och bra.

  Finns det apps till den då? För det mesta så hittar man den app man letar efter, även om det inte är i närheten än av vad det finns till apple. Fast, dom apparna som finns till android spöar rätt ofta likvärdiga till iphånen. Det kommer att bli bättre när betal-apps finns här i svea rike oxå.

  Desire eller en iPhone 3gs? Det beror HELT på vad man gillar. Ser man bort från designen så vinner Desiren hur lätt som helst. Desire springer typ i cirklar runt iphonen. Bara en sån enkel sak att man KAN spela musik i spotify SAMTIDIGT som man skriver ett sms, det kan ju inte iphone (3g s iaf). iPhonen känns LITE mer genomarbetad, men för ca 1500-2000 kr till så tycker jag att den ska vara jävligt genomarbetad. Fördelen med en android-baserad mobil är just nätet, alla forum där det sitter folk som är MYCKET nördigare än vad jag någonsin kommer att bli.

  Kontentan: Det är en snabb och trevlig mobil med rätt stor skärm, har inga som helst problem med att kolla på film på den. Har inte haft några större problem med den, sällan haft några krashar och sånt på den. Numera så kollar jag sällan mailen på en vanlig dator, eftersom Desiren kan det lika bra. GPSen fungerar rätt bra på den, sen att den kan visa lite fel när man går mellan höga hus, det är mera en gps-fenomen än ett desire-fenomen. Jag är hur nöjd som helst med min Desire. Än så länge så trvis den bra i min ficka, jag har inte lyckas knäcka den än. Edit: Är man ute efter en snabb och tekniskt relativt avancerad mobil till lagom peng så vinner Desiren matchen enkelt, läste lite att kommande iphåne kommer att ha ett pris (olåsta varianten utan abb) på ca 9500. Desiren har ju faktiskt relativt liknande spec (även om upplösningen på iphone 4s skärm är bättre) som iphone 4 faktist och kostar vara lite under 5000. Man får ju både en mobil och har pengar kvar till öl eller annat roligt.